За нови абонати и техническа поддръжка: 0897 929 652 [email protected]

Услуги

Имотни и бизнес услуги

ВАЖНО: За услугата управление на имоти, моля звънете само на следния телефон: 0897 929 652.

ЦЕНА: Минимална цена за управление – 50 лв. или 10 % от цената за наем (важи по-високата стойност).

Управлението и поддържането на административни и жилищни сгради, включително търговски обекти и индивидуални имоти, е дейност, изискваща безкомпромисен професионализъм и висока компетентност. БГ Вход е компания, която е специализирана в това. Нашите услуги по управление на наемите обхващат всички дейности, които са насочени към правилното управление и поддръжка на отдавания от вас имот под наем.

Какво можете да очаквате от нас?

Експертна консултация – посредническа услуга на привлекателна цена – нашите компетентни лица ще ви консултират най-обстойно и ще ви посъветват както за размера на наемната цена, така и за останалите договорености при отдаване под наем.

Вие получавате от нас пълно брокерско обслужване и цялостен пакет услуги по отдаване на изгодна цена. Нашите специалисти в областта на посредническите услуги с недвижими имоти ще разкрият пред вас най-подходящите наематели за имота ви. Ние не се стремим към бързо усвояване на комисиона, а към предоставяне на най-добра услуга – специалистите ни ще изберат най-подходящия наемател, с когото ще имате коректни взаимоотношения за целия период на наемане на недвижимото ви имущество.

Правните консултации, юридическата помощ и обезпечаване на подписването на договора за наем също влизат в нашата компетенция. Юристите ни ще изготвят договор, който напълно защитава вашите интереси като наемодател, за да бъде гарантирана липсата на по-нататъшни проблеми с наемателите. Също така, предлагаме процесуално представителство пред трети страни на достъпни цени.

Освен всичко друго, ние от БГ Вход предлагаме съхраняване на депозитите и превеждане на всички платени наеми в срок до три дни след тяхното получаване.

За да избегнете всякакви неуредици с наемателите си, ние се ангажираме стриктно да проследяваме за спазването на договорните отношения: плащане на наема в срок, изчистване на всички текущи разходи, в това число – вноските към етажната собственост. В задълженията ни влиза поддържане на комуникация с наемателите, с цел постигане на събираемост на наемите и гарантиране на вашия приход.

Имотът, отдаван от вас под наем, периодично се проверява от нас относно техническата му изправност, за да може да има стабилна стойност и да ви носи сигурни доходи. В случай на възникнали аварии и различни технически проблеми, ние се заемаме с организиране и изпълнение на ремонтните дейности, извършвани за сметка на наемодателя. Разполагаме с висококвалифицирани технически екипи, работещи с професионална съвременна техника, които винаги са на ваше разположение и ви обслужват на преференциални цени. Отговаряме също на денонощна телефонна линия за проблеми и аварии, което дава допълнителна стойност за наемателите ви и повишава наемната цена на вашия имот.

БГ Вход осигурява представителство на наемодателя пред трети лица с цел протичане на нормална експлоатация на имота ви – ВиК, електродружества, мобилни и кабелни оператори, районна и общинска администрация, общо събрание на собствениците. Вие си спестявате ценно време, възползвайки се от богатия опит на нашия административния отдел.

За да бъдете спокойни за прозрачността и правилната отчетност, ние изготвяме периодични доклади за управлявания обект, отдаван под наем от вас.

И още:

Застраховане

Всичко за застраховането на вашия обект – предоставяме застрахователни услуги и експертно консултиране за индивидуалния ви имот. Работим в сътрудничество с един от водещите застрахователни брокери, който осигурява на клиентите си възможност да ползват специални отстъпки, отлични условия и получаване на полезни консултации. Екипът от специалисти в областта на общото застраховане е винаги готов да ви посъветва за най-изгодната и сигурна застраховка.

Дейности по строителство и ремонти, експертни консултантски и проектантски услуги

Когато имате нужда от помощ при проблеми с общите части на сградата, нашите специалисти са насреща. Имаме дългогодишен опит в управлението и поддръжката на сгради в режим на етажна собственост и при проблем с общите части, който нарушава целостта на апартамента ви, ние реагираме незабавно. При теч от покрив, повреди в канализационни и водопроводни инсталации, както и при други неизправности, можете спокойно да се възползвате от нашите специалисти, гарантиращи ви лесна и надеждна поправка.

 

Как можете да се възползвате от услугата ни

 „Мениджмънт на имоти, отдавани под наем“?

 

Нашата специална услуга е насочена към физически и юридически лица, които са собственици или упълномощени представители, отдаващи недвижим имот под наем, и желаят да получават сигурен, стабилен приход от това. Същевременно, те биха искали да спестят време и усилия за управление и комуникация с наемателите. В тези направления работи нашата услуга по управление на имоти, предназначени за отдаване под наем.

Комплексната ни услуга е най-подходяща и оценявана от заети хора с натоварено ежедневие, а също и от такива, които живеят извън столицата или страната, защото ние сме вашият представител на място.

Договорни отношения

Договорът се сключва за една година, като комисионното възнаграждение към нас се заплаща само за онези месеци, през които имотът се отдава под наем и единствено върху реално заплатените наеми. След подписването на договора, БГ Вход става ваш законен представител пред наемателите ви, както и пред всички трети лица, свързани с отдавания имот.

Ползите

Преди всичко, вие спестявате време и усилия, получавайки сигурен месечен наем, без да поемате ангажимент с куп задачи, неизбежни при отдаване на имот под наем. Спестявате и финансови разходи, тъй като можете да управлявате множество индивидуални имоти и голям брой сгради в режим на етажна собственост в София.

БГ Вход ще оптимизира вашите разходи за управление, поддръжка и ремонт на имота.

В случаите на смяна на наематели, вие спестявате повече от половината си разходи за брокерски комисионни възнаграждения, защото БГ Вход ще ви осигури брокерско обслужване на идеална за вас цена.

С нашата услуга вие си гарантирате добро съхраняване на състоянието и целостта на имота, както и стойността му, за да имате доходи от наем за дълъг период от време.

Колко струва услугата?

Цената на комплексната ни услуга се формира под формата на процент от наемната цена единствено за времето, когато има наличен наемател. Плаща се само спрямо действително получени наеми. Съгласно избрания тип договор и услуга, а също и според наемната цена и вида на отдавания имот, общата цена на услугата е фиксирана на 10%.

За редовни клиенти и такива с повече от един управляван от нас обект даваме възможност за договаряне на индивидуална цена.

Ако притежавате имот, който желаете да отдавате под наем, но се притеснявате от възникване на проблеми с наематели, или вече отдавате имот, но искате да оптимизирате времето и парите си, не се колебайте и се свържете с нас! Ние от БГ Вход ви гарантираме вашето спокойствие и стабилността на доходите ви от наем!

Какво трябва да знаете, когато продавате имота си?

Продажбата на вашия дом може да бъде изненадващо предизвикателна, особено ако никога преди това не сте го правили. Понякога може да имате чувство за нахлуване в личния живот, защото непознати ще влязат в дома ви. Има вероятност те да критикуват жилището, което вероятно се е превърнало в нещо повече от четири стени и един покрив за вас, и за капак на всичко могат да ви предложат по-малко пари, отколкото смятате, че вашият дом заслужава.

Ако за пръв път ще продавате жилище, то има вероятност да направите много грешки. Въпреки това, с малко изпитани съвети, можете да избегнете много от тези капани. В настоящия материал ще разберете как да продадете имота си, като същевременно получите най-високата възможна цена в рамките на разумен период от време.

Основни съвети

Дръжте емоциите си под контрол и останете фокусирани върху бизнес аспекта на продажбата на вашия дом. Наемането на брокер може да струва повече като комисиона, но той може да спести много от въпросите ви при продажбата. Ако решите да продавате сами, ще трябва да поставите разумна продажна цена и да се съобразите с много външни фактори.

Владейте емоциите си

Нормално е да се вълнувате или притеснявате, особено ако сте вложили много време и усилия – за да намерите правилния апартамент или къща, да спестите пари за първоначалната си вноска и да обзаведете. Мислите, че е невъзможно да останете спокойни? Не е. Когато решите да продадете дома си, започнете да мислите за себе си като за бизнесмен, който прави поредната инвестиция с цел печелене на пари, които да вложи в нещо по-добро. Гледайки на сделката от чисто финансова гледна точка, вие ще се дистанцирате от емоционалните аспекти на продажбата на имота.

Освен това се опитайте да се поставите на мястото на купувачите. Повечето от тях също са емоционални и притеснени дали сделката ще протече добре. Опитайте да положите допълнителни усилия, за да организирате и извършите малко преустройство, за да изкарате най-добрите пари от вашия дом. Тези промени във външния вид не само ще помогнат за повишаването на продажната цена; те също ще ви помогнат да създадете емоционална дистанция, защото домът ви ще изглежда по-малко познат.

Наемете агент по недвижими имоти

Въпреки че агентите за недвижими имоти изискват солидна комисиона от продажната цена на вашия дом, не е добра идея да се опитвате да продадете имота си сами, особено ако не сте го правили преди. Може да е изглежда изкушаващо, особено ако сте виждали всички онези обяви „продава се от собственика“ в Интернет и да ви се струва абсолютно постижимо, но дали реално е така?

Добрият агент обикновено ще ви помогне да определите справедлива и конкурентна продажна цена за вашето жилище, увеличавайки шансовете ви за бърза продажба. Агентът може да помогне за смекчаване на емоцията от процеса, като общува с потенциални купувачи и елиминира онези, които искат само да разгледат вашия имот, но нямат намерение да направят оферта.

Агентът ще има повече опит в преговорите за продажби на жилища, което ще ви помогне да получите повече пари, отколкото бихте могли да уговорите сами. Ако възникнат проблеми по време на процеса, опитният специалист ще бъде там, за да се справи с тях вместо вас. И накрая, брокерите са запознати с всички документи и клопки, свързани със сделките с недвижими имоти, и могат да помогнат за гладкото протичане на процеса. Това означава, че няма да има никакви забавяния или непредвидени правни последици в сделката.

Задаване на реалистична цена

Независимо дали работите с агенция или се справяте сами, определянето на правилната продажна цена е от ключово значение. Може да мислите, че домът ви струва много повече, но не забравяйте да зададете реалистична цена въз основа на подобни жилища в района. 70% от брокерите на недвижими имоти споделят, че твърде високата надценка е основната грешка, която много от продавачите правят.

Не се тревожете твърде много от определянето на прекалено ниска цена, защото на теория това ще генерира по-голям интерес и по-лесно ще достигне цена, по-близка до действителната пазарна стойност на жилището. Всъщност подценяването на вашия дом може да бъде стратегия за генериране на допълнителен интерес към вашата обява, а и винаги можете да откажете оферта, която е твърде ниска.

Скриване на големи проблеми

Мислите, че можете да се измъкнете, като криете големи проблеми с вашия имот? Всеки проблем ще бъде открит по време на проверката на купувача, особено ако той е опитен и знае какво да търси. Имате две възможности за справяне с този вид казуси. Или отстранете проблема навреме, или пуснете имота на по-ниска цена. Запомнете: ако не отстраните проблема предварително, може да откажете доста купувачи, които искат готов готов.

Погрижете се за добрия облик на жилището

Продавачите, които не почистват и не подреждат домовете си, хвърлят пари на вятъра. Не се притеснявайте, ако не можете да си позволите да наемете професионалист. Има много неща, които можете да направите и сами. Ако не сте се погрижили за дребни проблеми, като счупена дръжка или капещ кран, потенциалният купувач може да се чуди дали къщата има по-големи и по-скъпи проблеми, на които не е било обърнато внимание.

Помолете брокера да ви посочи местата от дома ви, които се нуждаят от подобрение. Поради познаването на дома си, може да сте свикнали с проблемните неща в него. Разчистването, старателното почистване, нанасянето на нов слой боя върху стените и премахването на всякакви миризми също ще ви помогнат да направите добро впечатление на купувачите.

Как най-успешно да продадете имота си в София или областта?

Вече споменахме, че препоръчваме да работите с брокер. Нашият екип разполага с професионалисти с дългогодишен опит в областта на недвижимите имоти, които ще ви помогнат бързо да продадете апартамента си в град София или къщата си извън рамките на града. Ако разполагате с имот извън пределите на София, които желаете да продадете, то свържете се с екипа ни, за да можем да обсъдим детайлите.

Да продадете жилище не е лесна задача. Въпреки това, можете да избегнете скъпоструващите грешки, изброени по-горе и да постигнете онази безпроблемна, доходоносна продажба, на която всеки продавач на жилища се надява. Покупко-продажбата на имот, къща или апартамент е цяло изкуство, така че не оставяйте нищо на случайността – потърсете ни, за да планираме възможно най-добрата стратегия за успешна сделка.

Как да повишите пазарната цена на вашия имот

Да ремонтирате или да не ремонтирате? Това е ключов въпрос, особено когато планирате да пуснете имота си на пазара за продажба на имоти.

Ако желаете да извлечете максимална печалба и да продадете жилището възможно най-добре, трябва да знаете как да увеличите стойността на мястото, с което ще се разделите. В този материал ще разгледаме няколко от най-добрите начини, благодарение на които да добавите стойност към вашия имот.

Местоположение

Това е един от основните показатели за стойността на дома. Проучете какви са продажните цени на жилищата във вашия квартал, които са продадени наскоро. След като сравните цените, ще знаете към какво да се придържате. Независимо дали става въпрос за приблизителна оценка на някое жилище или пък сравнителен пазарен анализ от брокер, това са първи стъпки, които не бива да пропускате.

Жилището, което желаете да продадете, може да ви се струва като идеално и много желано място за живеене. Но стигне ли се до конкретна пазарна оценка, то винаги се взимат предвид следните показатели:

 • Дали в района има детски градини, училища, болници и медицински учреждения;
 • Какви са възможностите за работа;
 • Дали наблизо са разположени търговски и развлекателни центрове;
 • Какъв е достъпът до градския транспорт и кои са евентуалните места за паркиране;

Тези фактори могат да повлияят доста сериозно на потенциалните купувачи. В допълнение, всичко, което осигурява по-качествен начин на живот ще доведе до повишение на общата стойност на дома.

Икономически показатели

Пазарната икономика често влияе върху способността на човек да купи или продаде жилище, така че жилищният пазар би могъл да бъде потърпевш по време на нестабилни икономически времена. Например, ако растежът на заетостта или заплатите е замразен, тогава по-малко хора ще бъдат в състояние да си позволят да закупят нови жилища или да сменят квартирата. Важно е да следите текущото състояние на покупко-продажбите на жилища, за да можете да уцелите най-добрия момент да продадете имота си.

Размер на дома и използваема площ

Когато оценявате пазарната стойност на вашия дом, размерът е още един важен елемент, който трябва да имате предвид. Колкото по-голямо е едно жилище, толкова повече ще се повиши неговата оценка. Цената, която купувачите ще платят на квадратен метър може да варира значително. В зависимост от това къде продавате, 1000 евро на квадратен метър може да се окаже доста относителна цена.

В допълнение към квадратурата, използваемото пространство на дома също има значение при определяне на неговата пазарна стойност. Гаражите, таваните и недовършените мазета обикновено не се броят за използваем квадратен метър. Подходящото за живеене пространство е едно от най-важните неща за купувачите и оценителите. Спалните и баните са с най-висока оценка, така че колкото повече легла и бани предлага домът ви, толкова повече струва той.

Възраст и състояние

По правило жилищата, които са по-нови, се оценяват на по-висока стойност. Факт е, че критичните части на имота, като водопровод или електричество също могат да се окажат ключов фактор. Колкото по-малко неща има за ремонтиране, толкова по-добре. Например, ако едно старо жилище има нужда от ремонт на покрив или подмяна на ВиК инсталация, то неговата цена ще бъде по-ниска. Ако искате да продадете панелно жилище, трябва да имате предвид, че цената му няма как да бъде като на ново, тъй като по него ще има доста ремонтни дейности, докато то стане готово за живеене.

Когато се стигне до огледи, трябва да имате предвид, че купувачите могат да вземат предвид и състоянието на общите части – междуетажните части, мазетата, асансьора, входа и т.н.

Независимо дали планирате да продавате в близко бъдеще или просто искате да продължите да увеличавате стойността на инвестицията си у дома, има много стъпки, които можете да предприемете, за да увеличите продажната цена. Те не включват основен ремонт, а по-скоро козметични промени, които все пак биха могли да ви бъдат от полза при повишаване на стойността. Ето някои прости и бюджетни трикове, с които ще внесете добра промяна във вашия имот.

Погрижете се за енергийната ефективност

Ако жилището в момента е обзаведено със стари уреди, които поглъщат много електроенергия, то трябва да помислите как да ги замените с такива, които са енергоспестяващи. Има доста прилични и добре работещи уреди, дори да са втора употреба. Подменете крушките и сложете LED светлини. Инвестирайте в приличен бойлер, не забравяйте да проверите апартаментното табло и състоянието му. Предвид предстоящата криза с горива и отопление, абсолютно наложително е да инвестирате в надеждни електроуреди, които са икономични и безопасни.

Боядисайте сами

Ако домът изглежда износен, стените плачат за пребоядисване, имате стари петна от течове или избил мухъл по стените, то непременно трябва да пребоядисате. Така ще направите имота по-приветлив за бъдещите купувачи. Боядисването изисква сравнително ниска цена за материали, но за сметка на това може да окаже голямо влияние върху привлекателността на вашия дом.
Независимо дали ще боядисвате всекидневната, спалните или дори само коридора, един нов слой боя може да направи старите повърхности да изглеждат чисто нови, но и да добави онова мигновено очарование, от което жилището се нуждае.

Подредете, организирайте, изхвърлете

Преди продажба е добре да изхвърлите всичко старо и ненужно, което задръства помещенията. Организирайте почистване и подреждане, отворете пространство за огледи – може да загубите малко време, но със сигурност домът ще придобие по-добър вид.

Довършете започнатото

Ако преди години сте започнали ремонт, който така и не е останал довършен, то сега може би е най-доброто време да приключите с това. Оправете всички неща, като най-важното е да подобрите състоянието на кухнята и банята. От много агенти по недвижими имоти ще чуете, че кухните и баните са помещенията, които могат да продадат жилището, така че се погрижете те да бъдат в добър и прилежен вид.

Как можем да ви помогнем от БГ Вход?

Можем да организираме първоначален безплатен оглед, в който да ви консултираме относно това какво трябва да промените, за да успеете да продадете имота на по-висока цена. Също така, след предварителна уговорка, можем да се заемем с ремонтните дейности по жилището и да го превърнем в перфектният продажбен имот! Разчитайте на нас за услугата кърти, чисти, извозва, но и за професионално почистване след това. Не е нужно да се нагърбвате с непосилни неща сами, ние сме тук, за да направим нещата по-лесни!

БГ Вход предлага широк набор от услуги, които биха могли да ви спестят много време, усилия и високи цени. Ние бихме могли да ви бъдем от полза в случай, че желаете професионално почистване, изпълнено качествено, бързо и съвестно.

Предлагаме широк избор от различни ценови пакети, като можете да изберете най-подходящия за вас.

Какво правим ние?

Ако имате нужда от съдействие при управление на жилищен имот, то може да се възползвате от услугата ни ,,Управление на имоти‘‘ . Професионалният домоуправител би могъл да ви бъде от полза при правилното стопанисване на вашия имот – да се грижи за всички видове административни услуги (събиране на входни такси, плащане на сметки), да извършва финансово-счетоводни дейности, да организира планови ремонтни дейности или пък да съдейства при внезапни повреди и проблеми, да съдейства при юридически казуси. Разгледайте сайта ни или ни потърсете по имейл или телефон, за да ви разкажем повече за различните пакетни услуги, които, въпреки символичните месечни абонаменти цени, са един чудесен вариант за коректно поддържане на имоти в различни жилищни сгради.

Опцията Професионален домоуправител е за всички онези, които искат да поверят имота си в сигурни ръце, да си осигурят спокойствие и надеждност, ако сами не успяват да свършат всички онези дейности, които съпътстват правилната поддръжка на едно жилище. Не оставяйте нищо на случайността, не се натоварвайте с непосилни задачи, ние сме тук, за да ви бъдем от полза!

Услугата за покупко-продажба на имоти би могла да ви бъде от полза, ако имате нужда от доверен брокер на недвижими имоти, които да ви съдейства при сделки с купуване или продажба или отдаване под наем на имот. Ако желаете да продадете имота си, но не знаете как да изчислите пазарната му цена, за да вземете възможно най-добрата ценова оферта, то може да потърсите за съдействие екипа ни. След първоначален безплатен оглед ние ще ви дадем полезни съвети, лесни за приложение, но много ефективни. Ако не желаете сами да организирате евентуални огледи и да контактувате с потенциални наематели или купувачи, то може да се оставите всичко това на екипа ни. Ние имаме множество успешно приключени сделки за покупко-продажба на недвижими имоти, и десетки доволни клиенти.

Знаем, че ремонтните дейности могат да бъдат изключително стресиращи и напрягащи, затова поддържаме в каталога си и услугата за Ремонтни дейности. Освен дългогодишен опит в областта на строително-ремонтните дейности, ние имаме и нужния опит и знания относно това що е то добре извършен качествен ремонт. Извършваме ремонти в частни имоти или в жилищни сгради, стараем се да предлагаме цени, които са съобразени с вашия личен бюджет. Можем да ви бъдем от полза при:

 • Ремонтни и строителни дейности, извършени от екип професионалисти с цялата необходима техника;
 • Ремонт на покриви, подмяна на дограма, подмяна на вертикални и хоризонтални щрангове;
 • Монтаж и демонтаж на уреди, поддръжка на стълбищно осветление;
 • Застраховки на отлични цени.

Услугата Професионално почистване би мога да се приложи за качествено почистване на входове, частни домове или офис пространства, подземни гаражи или други видове площи. При тази услуга също може да се възползвате от опцията ,,безплатен оглед‘‘ или директно да заявите нуждите си на екипа ни. Ние разполагаме с професионално обучен персонал, работим с щадящи здравето и околната среда препарати, които осигуряват безупречна чистота, съобразена с всички хигиенни изисквания. Разполагаме и с мощна професионална почистваща техника. На принципа на абонаментни месечни пакети, бихте могли да поръчате почистване на:

 • Жилищни входове: почистване на общи части, стълби и асансьор, забърсване на прахоляк, обиране на паяжини, кал и други.
 • Дом: дезинфекция на под, почистване с прахосмукачка, дезинфекция на баня и тоалетна, забърсване на прах, мръсотия, изхвърляне на отпадъци.
 • Градина: поддръжка на зелени площи, сезонно почистване и подрязване, косене на трева, обработка на почвата, грижа за растенията и всичко, от което имате нужда.
 • Офисни пространства: дезинфекция на всички работни площи – общи и/ или индивидуални части, почистване на под, почистване на прозорци, измиване на прозорци, дезинфекция на санитарни помещения, почистване на кухни, конферентни зали и пространства за отдих и др.
 • Гаражи и паркинги: почистване на подове, врати, первази, шахти, осветителни тела и други.

Свържете се с нас и заедно ще подберем най-подходящите услуги за Вас. Ако вече сте наш клиент и използвате която и да е от другите услуги, които предлагаме, ще ви направим добра отстъпка! Очакваме ви!

Професионален домоуправител и поддръжка на ЕС

Управление, наем и продажба на частни имоти

Почистване и поддръжка
на зелени площи

Ремонтни дейности и други услуги